Omgeving

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Ons gastenverblijf ligt letterlijk en figuurlijk in “het Groene Hart”. Een mooi startpunt voor fietsen of wandelen, dichtbij de Nieuwkoopse plassen, Woerden of Oudewater. Ook de steden Amsterdam, Utrecht en Gouda zijn goed te bereiken.

Ooievaarsbuitenstation

Ooievaarsbuitenstation in Zegveld

2 km
Het ooievaarsbuitenstation in Zegveld wordt door enthousiaste vrijwilligers sinds 1980 beheerd. Vanaf die datum is in dit prachtige dorp in het Groene Hart een indrukwekkend ooievaarsdorp ontstaan. Op het terrein van het Ooievaarsbuitenstation is een permanente expositie over de vogels uit de omgeving van Zegveld tentoongesteld. Daarnaast is er een picknickvoorziening en toilet aanwezig. Het terrein is vanaf ‘s morgens 10 uur tot de voedertijd van de Ooievaars (ongeveer een uur voor zonsondergang) geopend.

Trigger rijden

Trigger rijden

3 km
Een prachtige tocht, in het mooie Groene Hart, van 2 uur in een vervoersmiddel die je weinig ziet rijden in ons land! U rijdt een mooie tocht in een stukje natuur, open landschap, langs akkers en weilanden en door diverse dorpen. Dus genoeg verschillende bezienswaardigheden om te zien. En na een uurtje de mogelijkheid om te genieten van een bakje koffie/thee of wat fris. Echt genieten geblazen! Kijk op www.triggerrijden.nl

Woerden

Woerden

9 km
Woerden, stad waar het Groene Hart klopt. Woerden staat bekend als de meest gemiddelde stad van Nederland. Toch is Woerden heel bijzonder. Uw bezoek aan deze middeleeuwse vestingstad zal verrassend uitpakken. Op woensdag kunt u de Molen “de Windhond” bezoeken van 10.00 – 12.00 en van 13.00 – 15.00 uur. Of op de zaterdag in juni t/m aug. De Petrustoren beklimmen. Leuke straatjes met authentieke winkeltjes, een levendig stadsplein met zonnige terrassen waar altijd wel iets te beleven is. Vele monumentale gebouwen zijn te vinden zoals het oude Stedehuys. Voor alle activiteiten zie BeleefWoerden.com

Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoopse Plassen

11 km
Wanneer u écht rustig wilt genieten van de Nieuwkoopse Plassen, dan huurt u een fluisterboot bij Groenendijk. Ook kunt u terecht bij het bezoekerscentrum in Nieuwkoop.

Oudewater

Oudewater

19 km
De stad Oudewater heeft een roemrijke geschiedenis en laat dit zien in de prachtige monumentale binnenstad. De geschiedenis van Oudewater is te voelen, proeven en ervaren met een rondwandeling. Hier zijn de verhalen te vinden over dat roemruchte verleden en over het prachtige heden van de stad Oudewater en de gemeente Oudewater. Musea zijn bijv. de Heksenwaag en Touwmuseum ‘De Baanschuur’.

Gouda

Kaasstad Gouda

28 km
Gouda is niet alleen wereldwijd bekend van kaas en stroopwafels, maar heeft ook de mooiste historische binnenstad van Nederland. Ontdek het zelf! Bewonder het sprookjesachtige Stadhuis, de beroemde gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk en de sfeervolle grachten met de gezellige terrasjes. In Gouda is van alles te zien en te beleven!